Workshop Chambres d’Hôtes

Zelf een chambre d’hôtes, gîtes en/of (mini-) camping starten?

De voorbereiding is altijd het halve werk! Wij zijn in 2006 gestart met onze chambre d’hôtes, gîtes en minicamping in Frankrijk! Een hele klus, welke door het tv-programma Ik Vertrek in 2007 en 2009 voor een deel is vastgelegd. In 2021 zijn Janine en Ronald ook nog even langsgeweest in het kader van een aflevering van “Ik Vertrek-EvenWeg”.

Vooraf hebben wij ons goed voorbereid op het internet, de emigratiebeurs en bij andere ondernemers. Voor de technische zaken, zoals het oprichten van de bedrijfsvorm, hebben wij professionals gevraagd. Want op deze vlakken wil je je geen buil vallen!
Maar hoe het nu allemaal in de praktijk werkt wisten wij niet, want dat maakte je niet mee en werd niet verteld. Soms werd het ook wel heel positief gebracht en zou het echt leven als God in Frankrijk worden. De werkelijkheid is op sommige vlakken gewoon echt anders.

Het hele jaar door geven wij al informatie aan mensen die zelf een toeristische accommodatie willen beginnen en bij ons verblijven. Maar wij zijn ook jaarlijks aanwezig op de Emigratiebeurs Houten in april en veel contacten hebben wij het jaar door via de mail.

Wij, Rudolf en René, geven toekomstige eigenaren van chambres d’hôtes en/of gîtes een kijkje in onze keuken, letterlijk en figuurlijk! Wij organiseren ook dit jaar een aantal keer een workshop over de ins en outs van het realiseren, opstarten en continueren van een bedrijf.

IMG_1256[1]

In deze informele workshop bij ons in Frankrijk komt o.a. aan de orde: koken voor gasten, gebruik van social media, eisen van gasten, promotie en aanbiedingen, schoonmaak, samenwerken met collega’s in de toeristische sector, wat wil je bieden, doelgroep, een stappenplan, hoe ver ga je voor je gasten, website, een bedrijf of een levenswijze, persoonlijke instelling én kosten en opbrengsten. Natuurlijk is er voldoende mogelijkheid om zelf vragen te stellen of een onderwerp uit te diepen.Wij vinden het leuk om te doen en vinden het prettig om meer mensen met plannen in huis te hebben, in één periode, om ook van elkaar te leren.

Korte workshops (4 dagen):
– woensdag 1 mei – zondag 5 mei 2024
– woensdag 29 mei – zondag 2 juni 2024
– woensdag 11 september – zondag 15 september 2024

Uitgebreide workshops (7 dagen):
– zondag 19 mei – zondag 26 mei 2024
– zondag 1 september – zondag 8 september 2024

De prijs van de workshop van 4 dagen (woensdag – zondag) is 475 euro inclusief kamer, ontbijt en diner. Kom je met je (zaken)partner en verblijf je op één kamer, dan is de prijs voor hem of haar 150 euro extra.
De uitgebreide workshop van 7 dagen ( zondag – zondag) is 825 euro inclusief kamer, ontbijt en diner. Kom je met je (zaken)partner en verblijf je op één kamer, dan is de prijs voor hem of haar 250 euro extra.

Deze prijs is gebaseerd op een reguliere kamer (Hêtre, Châtaigner of Patron), inclusief ontbijt en een diner op alle dagen. Eventueel is tegen een kleine meerprijs ook een gîte of suite mogelijk (afhankelijk van beschikbaarheid)

Wat zeiden eerdere deelnemers over de workshop:

  • Workshop was heel nuttig, veel goede informatie op een hele gezellige manier
  • Er komt eigenlijk heel veel bij kijken, puntjes op de i op de zaken die je al veel gelezen hebt
  • Duidelijke workshop, veel onderwerpen, informeel > Prima workshop in relaxte ambiance
  • Wat het meest opvallende is wat ik heb geleerd is de prijs inkoop/verkoop avondeten en alles voorbereiden
  • Sociale media is zo belangrijk en ik heb wel begrepen dat je hier ook heel zorgvuldig mee om moet gaan!

Reacties zijn gesloten.