Omgeving

Les Biefs is een onderdeel van het dorp Arfeuilles en ligt in het departement Allier in de streek Auvergne. Les Biefs is gelegen aan de rand in de Montagne Bourbonnaisse. Een prachtig natuurgebied met loof- en naaldbos. Door de bossen kabbelen leuke beekjes en er is volop leven. Bij al onze
uitstapjes hebben wij wel één of meer reeën gezien. Ook zijn er wilde zwijnen, konijnen en veel soorten vogels waaronder talloze buizerds.

CA1_7653Niet ver van Les Biefs ligt een skigebied: La Loge des Gardes. Hier zijn in de winter (bij sneeuwval natuurlijk) een aantal kleine pistes en een groot langlaufgebied. In de zomer worden de skipistes gebruikt voor allerhande vermaak op fietsen, skeelers en autopets. In het langlaufgebied is het geweldig mountainbiken.

Les Biefs ligt op ongeveer 35 kilometer van de steden Roanne en Vichy. Deze laatste is een beroemde stad met natuurlijke geneeskrachtige waterbronnen en van oudsher met veel thermale baden. Daarnaast is Vichy een mooie oude stad met veel bezienswaardigheden en kun je er leuk winkelen.

IMA_6911Vanaf Les Biefs is een mooie wandeltocht te maken naar de Cascade de Pisserotte. Een serie watervallen midden in het bos.