Te zien

Les Biefs, ons kleine buurtschap maakt deel uit van de gemeente Arfeuilles. Een in oppervlakte grote gemeente die erg uitgestrekt is. Zo rond de 760 inwoners in totaal waarvan ongeveer 25 in ons buurtschap. Les Biefs ligt in het departement Allier in de regio Auvergne. Wij maken deel uit van de Montagne Bourbonnaisse en liggen op de uitlopers van het centraal massief.
Les Biefs ligt op een kruispunt van wegen, vandaar dat er vroeger 2 scholen, een smid, hotel restaurant La Cascanide en wel 7 cafe’s waren. Tegenwoordig is de rust neergedaald in het buurtschap en is het genieten van het natuurschoon om ons heen.
Omgeven door naald en loofbossen en met oa. hazen, herten, reeën en wilde zwijnen die hier nog de vrijheid hebben.

Niet ver van Les Biefs ligt een skigebied: La Loge des Gardes. Hier zijn in de winter (bij sneeuwval natuurlijk) een aantal kleine pistes en een groot langlaufgebied. In de zomer worden de skipistes gebruikt voor allerhande vermaak op fietsen, skeelers en autopets. In het langlaufgebied is het geweldig mountainbiken.

De grote steden zoals Vichy, Roanne, Saint Etienne, Clermont Ferrand bieden een variëteit aan mogelijkheden. Shoppen, stadswandelelingen, het Franse sfeertje opsnuiven, maar dat kan overal in de omgeving, terras pakken en leuke wetenswaardigheden ontdekken.
Kijk ook eens omhoog daar zijn vaak leuke details te ontdekken zoals in de bronnenstad Vichy bijvoorbeeld. Daar kun je nog een tekst op de muur van een oud vergaan hotel vinden dat zij warm en koud stromend water hebben. Ook de reis er naar toe is al een prachtige ontdekkingsreis.

Thiers is de bekende messenstad, al staat er wel wat leeg toch een hele mooie stad om een middag in door te brengen.

Dichterbij onze Chambres d’hôtes, middeleeuwse dorpjes zoals Châtel Montagne met een prachtige kerk en le Crozet met veel doorkijkjes en mooie uitzichten. Natuurlijk ook met kerk en een uitzichttoren.

De midden in het bos gelegen waterval cascade de la Pisserotte is op loopafstand van onze Chambres d’hôtes. Een prachtige romantische plek om een stokbrood en een glas wijn te nuttigen. Op zondag komen er ook veel Franse families om te picknicken. Richting het skigebied La loge des Gardes is ook het plateau de la Verrerie, een mooi natuurgebied met heide en prachtige vergezichten en wandelpaden.

Reacties zijn gesloten.