Links
Streekinformatie


Une Traditionel d’Accueil Montagne Bourbonnaise
Une tradition d’accueil is een vereniging van kleine ondernemers voornamelijk in de toeristische sector in de Montagne Bourbonnaise. Op de site vindt u cultuur, activiteiten, restaurants en onderdak in deze streek van de Auvergne.

Foto- en verhalenboek van schrijver Frans Collignon en fotografe Diana Bloemendal. Boek te koop via de site Verhalen uit het hart (van Frankrijk) en bij Rudolf en René

Chatel Montagne ligt een kwartiertje rijden van ons. Mooie website met veel informatie en foto’s over dit dorp

Vichy ligt op ongeveer 35 km van ons. Een mooie stad met een flamboyante en bijzondere geschiedenis. Veel informatie op de site van het Office de Tourisme
Leuke links Frankrijk


Hollandse kaas, vers van het mes van Suus en Paula van der Linden.
Kaas te bestellen via de Webshop & op diverse markten waaronder de markt op maandag in Marcigny!
www.fromagehollandais.eu

De gids Betoverend Auvergne beschrijft het groene hart van Frankrijk. Dit hart klopt in alle jaargetijden, zelfs wintersport kan er beoefend worden. De stad Clermont-Ferrand en de vulkanen van de Chaine des Puys liggen centraal in het groene hart. Onderweg staan we niet alleen stil bij de uitbundige natuur, de dromerige dorpjes, authentieke barretjes met een hoog ‘allo-allo’ gehalte, lokale folklore en brocantes en de historische N7, maar ook bij moderne steden, wellness en de wijngebieden… er is voor elk wat wils. Onthaasten staat hier nog steeds op de eerste plaats! In deze streek is van alles mogelijk en is iedereen van harte welkom: geniet van Gabi’s ’50 tinten groen’ met veel insider tips! Hier te bestellen!

Op pad met locals is een accommodatie- en reisgids in één: Marion van Amelrooy presenteert 50 bijzondere accommodaties van Nederlanders en Belgen met royale vakantiehuizen, sfeervolle B&B’s of luxe safaritenten. Deze accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en liggen verspreid door heel Frankrijk. De gastheren en gastvrouwen kennen de omgeving als hun broekzak en delen hun beste insidertips. Bij Rudolf en René verkrijgbaar of hier te bestellen!
Leuke logeeradressen Frankrijk


Noord-Oost Frankrijk Le Paradis is een voormalige wijnboerderij gelegen aan de rand van het kleine dorpje Buxerulles. In 2003 is de wijnboerderij geschikt gemaakt voor Chambres d’Hôtes en sinds oktober 2015 zijn Cees Heijstek en Annelies Magré, de trotse eigenaren van deze prachtige plek.

Zuid-Frankrijk Bij de drie vakantiehuizen (2 tot 6 personen) van Le Miracle vindt u alles voor een geslaagde vakantie in het zuiden van Frankrijk; een luxe en comfortabel huis, fijn groot zwembad in een prachtige natuurlijke omgeving. De vakantiehuizen maken deel uit van een indrukwekkende 17e-eeuwse mas (voormalige boerderij) midden in de natuur van de Cevennen in Zuid-Frankrijk.

Leuke chambres d’hôtes in heel Frankrijk die ECHT de moeite waard zijn die vind je op de website Rondje Frankrijk

www.chambresdhoteswijzer.nl Voornamelijk chambres d’hôtes, maar ook gîtes in Frankrijk.

www.gites.nl Voornamelijk gîtes, maar ook chambres d’hôtes in Frankrijk.
Aanraders van ons


De EmigratieBeurs is door zijn brede opzet en persoonlijke karakter geschikt voor iedere aankomende emigrant, expat, student, werkzoekende, ondernemer, pensionado of andere landverhuizer. Ruim 200 binnen- en buitenlandse exposanten zijn te vinden op de beurs en er is een uitgebreid programma met (gratis) presentaties. 
De indeling van de beurs is thematisch. Zo wordt Europa als ‘gastland’ in 2022 extra uitgelicht. In 2021 is er helaas geen beurs gepland.
Ook wij staan elk jaar op de beurs met een stand en geven presentaties. Lees hier meer daarover.

75 Jaar Vrijheid. Samen Verschillen gaat over mensen die van elkaar houden en samen leven. In beeld en tekst laten mensen die van elkaar verschillen, zien wie ze zijn en hoe zij in vrijheid leven.
Elke levensgeschiedenis is anders elk verhaal is ontroerend, sterk en liefdevol. Te bestellen via Samen Verschillen

Reacties zijn gesloten.