Te doen

Er is voor de natuur- en cultuurzoeker voldoende in de Montagne Bourbonnaise te beleven. Voor onze gasten hebben wij een uitgebreid overzicht en foldermap met alle bezienswaardigheden in de omgeving. Wij kunnen u diverse suggesties doen voor dagtochtjes in de omgeving, afhankelijk van uw wensen en voorkeuren.

Wandelen

In de buurt zijn mooie wandeltochten te maken. Direct vanuit het huis kunt u diverse routes lopen variërend van enkele kilometers tot complete dagtochten. Ook bestaat de mogelijkheid dat wij u aan het begin van een route afzetten zodat u op uw eigen tempo weer richting ons huis kunt wandelen. In de Montagne Bourbonnaise kunt u 32 beschreven routes lopen varierend van anderhalf tot vier uur. Deze routes zijn te vinden in het boekje “La Montagne Bourbonnaise à pied”, welke wij u graag ter beschikking stellen indien u zelf geen exemplaar heeft.

Ons huis bevindt zich aan de GR3a een alternatieve route van de GR3. Dit is een onderdeel van de twee tot drieduizend kilometer lange tocht (afhankelijk van de gekozen route) vanuit Nederland naar Santiago de Compostella in Noord Spanje.

Fietsen

De omgeving van La Montagne Bourbonnaise is een mooie gebied om fietstochten te maken. Op de nog rustige bergwegen is heel goed te fietsen, hoewel u er natuurlijk goed rekening mee moet houden dat er wel aardige stijgingen en dalingen zijn in de route. Er zijn een aantal routes op de website www.openrunner.com gepubliceerd. Hier treft u daarvan een voorbeeld van een route die bij ons start. Met de zoekfunctie “Montagne Bourbonnaise” vindt u in de lijst verschillende routes. Ook kunt u mooie mountainbike tochten maken in de omgeving.

Voor de liefhebber is er in de buurt ook de mogelijkheid om georganiseerd met een quad (4-wielige motorfiets) de omgeving te verkennen.

Skiën

In de winterperiode is het skigebied van La Loge des Gardes een ontspannen gebied om met elkaar te gaan skiën. Er zijn diverse afdalingen, hoewel u zich natuurlijk niet de spectaculaire pistes moet voorstellen als in de grote skigebieden. Hier is een gemoedelijke Franse sfeer te vinden waar u tegen hele aantrekkelijke prijzen gebruik kunt maken van materiaal en de skipistes. Ook zijn er vele langlaufmogelijkheden.

Zwemmen

Naast gebruik te maken van ons eigen zwembad, zijn er in de omgeving voldoende zwemmogelijkheden. In La Mayet de Montagne en in St. Clement zijn meertjes waar u heerlijk kunt zwemmen. Daarnaast is er het stuwmeer “Lac de Villerest” op ongeveer 20 kilometer waar u, buiten het zonnen op het zandstrand, ook de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld een waterfiets of kano te huren. Ook zijn daar diverse restaurantjes voor de lunch te vinden. In Vichy bevindt zich een overdekt zwemparadijs waar u de hele dag kunt doorbrengen.

Paardrijden

De omgeving leent zich perfect voor het maken van paardrijtochten. Wij kunnen u Manege “Centre équestre de la Vallée” aanraden in de buurt, waarbij u georganiseerde tochten kunt maken. Eén van de eigenaren van deze manege spreekt Nederlands.

Avontuur

Op vijf minuten van ons , is in de bossen het klimparcour door de bomen “Cimes Aventures” te vinden. Er is zowel een kinder- als volwassenenparcour waar u onder begeleiding en volledig gezekerd het parcour met uitdagingen kunt afleggen.