Te doen

Er is voor de natuur- en cultuurzoeker voldoende in de Montagne Bourbonnaise te doen. Voor onze gasten hebben wij een uitgebreid overzicht en foldermap met alle activiteiten in de omgeving. Wij kunnen u diverse suggesties doen afhankelijk van uw wensen en voorkeuren.

Le Pal

Op ongeveer 55 minuten rijden van ons, in Saint-Pourçain-sur-Besbre ten noorden van Lapalisse is een park wat een combinatie is van attracties van de Efteling verweven met een dierentuin. De giraffen staan bij wijze van spreken naast een achtbaan. 30 attracties en 700 dieren zijn in het park en de roofvogelshow is een aanrader! Een leuke dag uit voor jong en oud.

Avonturenpark Cimes aventures

Op nog geen 5 minutes van ons is deze ‘natuurlijke’ attractie voor de waaghalzen onder ons: Cimes Aventure. Een parcours door het bos dat steeds hoger de bomen in gaat. Je begint bij het Blauwe parcours, daarna ga je door met het rode en uiteindelijk het zwarte parcours.Natuurlijk goed dubbel gezekerd en met begeleiding vanaf de grond begin je makkelijk en wordt het niveau steeds zwaarder en uitdagender. Als je het zwarte parcours haalt dan ben je echt een durfal! 

Autoroutes

Wij hebben hele mooie en leuke uitgestippelde auto-/motorroutes naar Roanne, Vichy, Thiers, Lapalisse. Onderweg zijn de bezienswaardigheden aangegeven. Gemakkelijk te volgen en een heerlijk uitstapje voor bijvoorbeeld een dag waarop het weer iets minder is. De autoroutes zijn gemiddeld een kilometer of 100 en duren een aantal uren. Afhankelijk van je eigen wensen kan je er een dagtocht van maken.

Voor de liefhebber is er in de buurt ook de mogelijkheid om georganiseerd met een quad (4-wielige motorfiets) de omgeving te verkennen.

Geocaching in de Montagne bourbonnaisse

Meer dan 600 caches zijn verborgen in onze regio. Ieder jaar in oktober wordt het Mega event geocaching gehouden met als centrum Mayet du Montagne, 25 minuten van ons vandaan. Ruim 800 geocache liefhebbers komen naar dit jaarlijkse event om enkele van de 600 verborgen caches proberen te vinden.

Wandelen

In de buurt zijn mooie wandeltochten te maken. Direct vanuit het huis kunt u diverse routes lopen variërend van enkele kilometers tot complete dagtochten. Ook bestaat de mogelijkheid dat wij u aan het begin van een route afzetten zodat u op uw eigen tempo weer richting ons huis kunt wandelen. In de Montagne Bourbonnaise kunt u 32 beschreven routes lopen varierend van anderhalf tot vier uur. Deze routes zijn te vinden in het boekje “La Montagne Bourbonnaise à pied”, welke wij u graag ter beschikking stellen indien u zelf geen exemplaar heeft.

Ons huis bevindt zich aan de GR3a een alternatieve route van de GR3. Dit is een onderdeel van de twee tot drieduizend kilometer lange tocht (afhankelijk van de gekozen route) vanuit Nederland naar Santiago de Compostella in Noord Spanje. Daarnaast liggen we op de route Via Sancti Martini de 2500 km lange route van oost (Tours- Frankrijk) naar Hongarije.

Paardrijden

De omgeving leent zich perfect voor het maken van paardrijtochten. Wij kunnen u Manege “Centre équestre de la Vallée” aanraden in de buurt, waarbij u georganiseerde tochten kunt maken. Eén van de eigenaren van deze manege spreekt Nederlands.

Zwemmen

Naast gebruik te maken van ons eigen zwembad, zijn er in de omgeving voldoende zwemmogelijkheden. In La Mayet de Montagne en in St. Clement zijn meertjes waar u heerlijk kunt zwemmen. Daarnaast is er het stuwmeer “Lac de Villerest” op ongeveer 20 kilometer waar u, buiten het zonnen op het zandstrand, ook de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld een waterfiets of kano te huren. Ook zijn daar diverse restaurantjes voor de lunch te vinden. In Vichy bevindt zich een overdekt zwemparadijs waar u de hele dag kunt doorbrengen.

Skiën

In de winterperiode is het skigebied van La Loge des Gardes een ontspannen gebied om met elkaar te gaan skiën. Er zijn diverse afdalingen, hoewel u zich natuurlijk niet de spectaculaire pistes moet voorstellen als in de grote skigebieden. Ook zijn er vele langlaufmogelijkheden. Bij dit skistation is een gemoedelijke Franse sfeer te vinden waar u tegen hele aantrekkelijke prijzen gebruik kunt maken van materiaal en de skipistes. Ook in de zomer zijn er tal van activiteiten.

Fietsen

De omgeving van La Montagne Bourbonnaise is een mooie gebied om fietstochten te maken. Op de nog rustige bergwegen is heel goed te fietsen, hoewel u er natuurlijk goed rekening mee moet houden dat er wel aardige stijgingen en dalingen zijn in de route. Er zijn een aantal routes op de website www.openrunner.com gepubliceerd. Hier treft u daarvan een voorbeeld van een route die bij ons start. Met de zoekfunctie “Montagne Bourbonnaise” vindt u in de lijst verschillende routes. Ook kunt u mooie mountainbike tochten maken in de omgeving.

Reacties zijn gesloten.