Evenementen

In de buurt zijn regelmatig leuke evenementen, tentoonstellingen, markten en feesten. Een aantal evenementen zijn op deze pagina te vinden.

Kijk voor actuele (franse) informatie op: auvergne-tourisme, manifestations en montagne bourbonnaise. Wij hebben ook gidsjes waarin bijna alle rommelmarkten van de departementen Loire en Allier in staan vermeld.

Vooral in de zomerperiode zijn er in tal van dorpjes en steden in de omgeving plaatselijke feesten, braderieën, markten, brocantes en dergelijke.

 

700_2956Fête de Soupe aux Choux in Les Biefs.

Regulier is de laatste zondag van juli het plaatselijke feest op het terrein bij de kerk aan de voorkant van ons huis met optredens, dansen en diverse volksspelen. Tegen een bedrag van rond de 13 euro, kan een complete maaltijd (koolsoep en bijgerechten) genuttigd worden in de openlucht.

Dorpsfeest Arfeuilles.

Op 15 augustus is in Arfeuilles het dorpsfeest, met vuurwerk, een héle kleine kermis en ook optredens en een plaatselijke traditie op de hoofdstraat bij de kerk. Ook hier mag, zoals op haast alle dorpsfeesten, de maaltijd niet ontbreken die genuttigd kan worden tegen een bedrag van rond de 13 euro.

Zomermarkten.

In onder andere Ambierle en St. Haon zijn in de zomerperiode regelmatig markten met plaatselijke producten, boeken en kunst.

_7001033Emmaüs

Een aanrader vinden wij ook de brocante/verkoop in de hallen van Emmaüs. Voor het goede doel worden in grote hallen, binnen en buiten, tegen nog zeer aantrekkelijke prijzen van alles en nog wat aangeboden. Kleding, antiek, curiosa, meubilair, kachels en je kunt het zo gek niet bedenken. In principe is deze verkoop twee maal per maand op de eerste en derde zaterdagochtend van de maand. Klik hier voor de volledige kalender met alle openingsdagen in 2016 van de vestiging in Mably en Marcigny..

Antiek

In de buurt zijn diverse antiekwinkels/brocantes te vinden. Wij geven de adressen en waar mogelijk de openingstijden aan u door op verzoek.

 

Kunst en Handwerk.

In het nabijgelegen plaatsje Châtel Montagne zijn veel kunstenaars en handwerklieden bij elkaar gebracht. Onder andere een glasblazerij, atelier voor houtbewerking, winkel met glasmozaïk, manden, schilderskunst en sieraden zijn er te vinden. De kunstige producten worden vaak onder het toeziend oog van de bezoeker gemaakt. Een aanrader als u op zoek bent naar iets aparts voor uzelf of om cadeau te doen aan een ander. Helaas wordt het aantal kunstenaars elk jaar minder in Chatel, maar nog steeds zijn er een aantal leuke winkeltjes te vinden. Het Maison du Patrimoine, tegenover de kerk, heeft ook heel veel streek- en creatieve producten en vaak een leuke tentoonstelling