Evenement okt 2020: “embouteillage” op de N7

> Het evenement is helaas afgelast voor 2020 en is verplaatst naar 8,9 en 10 oktober 2021

Beleef de vijftiger en zestiger jaren opnieuw tijdens de 8e editie op 10/11 oktober 2020 van het feest van de “Embouteillage van Lapalisse”.

“Embouteillage” is het Franse woord voor “Verkeersopstopping”. In de Jaren 1950 – 1960 werd de route Nationale 7 gebruikt als doorgaande weg naar het Zuiden voornamelijk vanuit Parijs. Ter hoogte van Lapalisse werd de weg smaller en zorgde de enorme drukte voor flinke verkeersopstoppingen van veelal Parijzenaren.

Lapalisse werd een geliefde stopplaats. Het immense kasteel trok de aandacht en er waren volop restaurantjes en winkeltjes.
De doorgaande weg is inmiddels om Lapalisse heen gelegd en inmiddels zijn de files in de stad dus verleden tijd! De route wordt echter nog heel veel gebruikt om naar het zuiden te gaan, soms ook uit nostalgisch oogpunt.
Om de 2 jaar viert men in en om Lapalisse het feest van de “Embouteillage” door de oude tijden weer te laten herleven. Een weekend lang staat alles in het teken van auto’s en kleding uit de jaren 50 – 60. Hoogtepunt is de optocht van meer dan 800 oude auto’s, de kleding van de chauffeurs en de passagiers, de muziek, de optredens en de markt met souvenirs uit de vijftiger en zestiger jaren.

Wij hebben een gite beschikbaar voor twee of vier personen voor het lange weekend. Aankomst op donderdag 11 of vrijdag 12 oktober en vertrek respectievelijk op zondag of maandag. Drie dagen gite inclusief ontbijt (geserveerd in onze salon) 250 euro voor twee personen. Voor drie personen 300 en vier personen 350 euro.

Reserveren via ons reserveringsformulier: Reservering

Volg de embouteillage op Facebook:

7ème EMBOUTEILLAGE de LAPALISSE :LA GRANDE FÊTE DE LA NATIONALE 7LE PROGRAMME DU WEEK-END 😀Des départs en vacances …

Geplaatst door Embouteillage de Lapalisse op Dinsdag 25 september 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.