Aanpassingen

in ons beleid ivm de sanitaire maatregelen


Dit document zal aan de hand van gewijzigde regels/versoepelingen regelmatig worden aangepast aan de nieuwe situatie! Wij zenden u standaard vlak voor uw aankomst het document (nogmaals) toe.

document 17-7-2021

17 juli 2021 Op dit moment is het volgende van kracht:

Reizen mag vanaf 9 juni 2021 in geheel Frankrijk met een ‘ EU-covidpaspoort’ oftewel gezondheidspas. Om Frankrijk binnen te komen moet je in het bezit zijn van een volledige vaccinatie (2 vaccinaties en bij Jansen 1) en die moet in ieder geval respectievelijk een of vier weken geleden hebben plaatsgevonden. Indien dit niet het geval is, kun je ook volstaan met een negatieve PCR test van maximaal 24 uur oud of bewijs dat je Covid 19 hebt gehad. Dit geldt voor alle personen boven de 12 jaar.

Let op: in alle gevallen – dus ook als u voldoet aan een of meer van bovenstaande voorwaarden- moet u bij aankomst in Frankrijk een erewoordverklaring kunnen laten zien waarmee u aangeeft akkoord te gaan met de in Frankrijk geldende sanitaire voorschriften. Dit geldt ook voor minderjarigen vanaf 11 jaar.
Hier staat de erwoordverklaring: https://www.interieur.gouv.fr/content/download/128217/1023440/file/09-06-2021-engagement-sur-l-honneur-vert.pdf

De maatregelen in de komende periode:
-21 juli: de gezondheidspas wordt uitgebreid tot vrijetijds- en culturele centra. Dit zal in twee fasen gebeuren. Vanaf 21 juli wordt zij van kracht in plaatsen van vrijetijdsbesteding en cultuur met meer dan 50 personen voor alle personen van 12 jaar en ouder.
– Begin augustus (exacte datum en uitvoering nog onbekend) zal de pas verplicht worden in etablissementen zoals “restaurants, winkelcentra, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, vliegtuigen, treinen en lange afstandsbussen.
– Tot eind augustus zijn jongeren van 12- 17 jaar uitgezonderd om een gezondheidspas in hun bezit te hebben.

Voor het reisadvies van de Nederlandse regering en de Franse maatergelen van het moment hier:
Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Frankrijk | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

We zijn met z’n allen er al redelijk aan gewend dat er maatregelen zijn als gevolg van het covid-19. Ook voor 2021 zullen de maatregelen niet direct allemaal versoepelt zijn helaas.

Er gelden hier in Frankrijk voor een deel soms andere regels en daar willen wij ons graag aan houden! Het zijn voor een deel ook in Nederland geadviseerde aanpassingen in het dagelijks leven, zoals sociale afstand houden. Het is niet altijd te zien of één van uw medegasten zich in een risicogroep bevindt, gevaccineerd is of niet en wat de gevolgen echt zijn is nog steeds niet duidelijk. Vooral ook in hun belang en hun gezondheid verwachten wij dat u zich ook aan deze ‘regels’ zult houden bij ons.
Indien dat noodzakelijk is of mogelijk dan passen wij de regels natuurlijk aan.

De overheid hier in Frankrijk heeft ons een aantal beperkingen opgelegd en in de praktijk zal dat voor u en ons het volgende inhouden:

Aankomst:

 • Een knuffel of zoen bij aankomst zit er bij bekenden en vrienden nog niet helemaal in. In het belang van u, ons en de andere gasten is dit helaas gewoon even zo!
 • Het welkomstdrankje hebben wij niet afgeschaft hoor, dus we gaan deze zeker met u nuttigen!
 • Vanwege de verregaande schoonmaakeisen, en de tijd die het ons dus extra kost, verzoeken wij u echt niet voor 16.00 uur aan te komen. Wij kunnen dan ons helemaal daarop richten voor die tijd.

Maaltijden:

 • Het diner gebruiken wij zoveel mogelijk buiten (als het weer het toelaat) onder onze nieuwe overkapping en is om 19.00 uur gepland. Indien dat weer volgens de maatregelen mogelijk is, organiseren weer een reguliere tafelschikking waarin iedereen plaats kan nemen waar hij/zij wil. Indien u toch een afstand wenst met de andere gasten, vertel ons dat en wij houden hier rekening mee!
 • Geen ontbijtbuffet, maar voor de eigen kamer/huishouden alles op de tafel bij het ontbijt incl. thee en koffie. U krijgt uw eigen vintage laatje waarin u peper en zout, portieverpakkingen jam, hagelslag, pindakaas etc. kunt vinden.
 • Wij vragen u de dag vooraf een ontbijtlijstje in te vullen met uw wensen!

Algemeen:

 • Zwembad, max 3 personen én 1 meter afstand houden in het water óf 1 familie/huishouden tegelijk in het bad voor zolang dit volgens de maateregelen gewenst is.
 • Wij verzoeken u zoveel mogelijk uw eigen toilet in kamer of gîte gebruiken en niet van het algemene toilet beneden in de gang.
 • Vanzelfsprekend verzoeken wij u om indien u zich niet lekker voelt of ziekteverschijnselen heeft, om direct met ons contact op te nemen. Wij kunnen dan z.s.m. met u overleggen wat we kunnen en moeten doen. Ook indien dit het geval is in NL kort na uw verblijf bij ons!

Schoonmaak:

 • Kamers en gîtes zijn schoongemaakt volgens de normen en daarna zijn alle raakoppervlakken gedesinfecteerd.
 • De schoonmaak van de badkamer in de chambres d’hotes wordt, indien u langer bij ons verblijft, niet dagelijks gedaan , maar om de dag. Schone handdoeken etc. zijn natuurlijk volop verkrijgbaar en vraag er gerust naar !

Buiten ons terrein

 • Neem voor eigen gebruik desinfecterende gel mee of schaf die hier aan bij uw bezoek aan de supermarkt. Het is overal, net als mondkapjes, voldoende verkrijgbaar nu.
 • In alle openbare gelegenheden, winkels etc waar u binnen bent, bent u nog verplicht een mondkapje te dragen. Neem dus een mondkapje mee. Denkt u er ook aan dat dat ook bij sommige benzinestations zowel binnen als buiten verplicht is. Ook is dit soms in het stadscentrum of bij drukke openbare plekken.
 • Ook hier in Frankrijk worden de regels af en toe weer afgezwakt en/of aangepast. Het kan dus zijn dat voor uw aankomst de regels al weer anders zijn.

Annuleringsbeleid

Ons reguliere annuleringsbeleid, zoals ook op onze website en in de officiële boekingsbevestiging vermeld, geldt ook in 2021.

Alleen bij de volgende situaties kunt u uw reservering zonder kosten omboeken naar een verblijf op een ander moment in 2021 of 2022.

 • een negatief reisadvies van buitenlandse zaken in het land waar u woont
 • een verplichte sluiting van onze accommodaties vanuit de Franse overheid
 • een verbod op reizen in Frankrijk vanuit de Franse overheid

Let op: In principe ontvangt u uw aanbetaling niet retour, maar bewaren wij deze voor een volgend verblijf bij ons in 2021 of 2022. Wij behouden ons het recht voor om jaarlijks onze prijzen aan te passen.
Wij raden u aan om een reisverzekering af te sluiten.

Reacties zijn gesloten.