Plannen 2020- seizoen 14

* bericht 5 januari 2020 *

Seizoen 14 alweer in het nieuwe jaar 2020. Aire les Biefs blijft een relaxte plek om een kortere of langere tijd te verblijven. Lekker verzorgd met een ontbijt en een verrassend viergangendiner of gewoon lekker saampjes in een gîte of eigen tent, caravan of camper. De keuze blijft aan jullie!

Wat ook dit jaar blijft is dat wij het geheel op een ontspannen wijze blijven doen en jullie luxe verzorgen in een huiselijke en familiale sfeer. En natuurlijk hebben wij voor dit seizoen ook weer volop plannen, wensen en ideeën. Enkele daarvan hebben wij hieronder op een rijtje gezet:

Volg of wordt gevolgd

Vanaf vorig jaar maken wij wekelijks een filmpje over onze avonturen hier in Frankrijk en plaatsen die op ons kanaal op YouTube: www.youtube.com/user/AireLesBiefs
Wij zullen meestal ook een link delen op onze persoonlijke pagina op FB: www.facebook.com/rudolf.rene.73
Onze bedrijfspagina op FB: aire les biefs

Op Instagram (@airelesbiefs), linkedIn (aire les biefs chambres et table d’hotes & gites) en twitter (airelesbiefs) zullen de verhalen vervolgens ook te zien zijn. Maak ons blij en wij horen graag wat jullie er van vinden! 

Emigratiebeurs

Ook dit jaar staan wij weer pontificaal op de emigratiebeurs op zaterdag 8 en zondag 9 februari in Houten. Wij geven daar korte en uitgebreide presentaties over emigreren naar FR, een chambres d’hôtes beginnen en onze belevenissen hier.

Meer info: Emigratiebeurs 2020

Workshop Chambres d’hôtes/ gîtes starten

Voor aankomende of net gestarte collega’s collega’s in de toeristische sector organiseren wij een workshop van vier dagen bij ons in FR in de maanden maart, april en mei. In de workshop veel praktijk en vooral ook veel tips over het starten en runnen van een CdH of gîtes. Tips die het leven aangenamer en relaxter maken en de keuze om iets te beginnen reëler. Meer info: Workshop Chambres d’Hôtes

Pasen

Op 12 en 13 april is de paashaas ook weer actief in Les Biefs. Kom je die periode lekker een weekje in één van de gîtes of minimaal 3 nachten in onze chambres d’hôtes dan verzorgen wij op eerste paasdag een heerlijke uitgebreide lunch zonder bijbetaling.

Donderdag soepdag

Onbeperkt soep eten voor 8,50 euro per persoon, (drankjes tijdens de soep maaltijd voor eigen rekening) met als motto; op is op. Maar geen paniek er is tot nu toe altijd voldoende soep geweest.
Indien mogelijk s’ middags samen met ons van een lunch genieten bij een franse herberg met lekker en eerlijk eten of naar de franse chinees met buffet en bakplaat/grill en wok met allemaal andere gerechten dan in Nederland. Wellicht valt de keuze op een hele goede echte Italiaanse pizzeria in Roanne. Kosten voor de lunch zijn uiteraard voor eigen rekening.

Met de keuze

Vorig jaar hadden wij als experiment voor gîte le Châlet niet meer vaste aankomst- en vertrekdagen. De keuze is aan jullie welke dag jullie aankomen en vertrekken. Vier nachten is wel het minimum aantal nachten, maar 10 is dus ook mogelijk. Bij 4 tot 7 nachten met maximaal 4 personen 100 euro per nacht incl. bad- en linnengoed. Blijft u een week of langer, dan betaald u 85 euro per nacht (595 per week).

Wandelen

Wij wonen in een prachtige natuur. Deur uitstappen en wij staan bijna in het bos. Wij kennen heel veel wandelpaadjes in de omgeving die bewandelbaar zijn vanuit onze chambres d’hôtes. Wandelingen en plekjes waar u zelf wellicht niet zou komen. Rudolf gaat bijna elke dag een half uur, een uur of langer wandelen, wil je meelopen? Laat het Rudolf weten en wij kunnen er met elkaar op uit. En als het mogelijk is maken wij ook wat langere wandelingen verderop in de Montagne Bourbonnaise. Ook heel mooi om met fototoestel op ontdekkingsreis te gaan. Er valt genoeg te beleven. Wel voor goede (wandel)schoenen zorgen.

Rommel, gezellig en actief

Vooral in de zomer wordt er natuurlijk van alles georganiseerd in de omgeving hier. Rommelmarkten, sport activiteiten zoals de triatlon in Vichy IRONMAN en buitenactiviteiten zoals het Parc Aventure ( 5 minuten met de auto) of het grote dieren- en pretpark Le Pal op ongeveer 55 minuten rijden. Fietstochten of een tochtje met de auto of motor. Op de diverse social media zullen wij zoveel mogelijk de bijzondere activiteiten in de omgeving melden. Naast Facebook zullen wij dit jaar ook weer meer te vinden zijn op Instagram en Twitter.

Embouteillage Lapalisse

Het weekend van 10/11 oktober 2020 is er wederom in Lapalisse het tweejaarlijkse evenement van de embouteillage. De grote file vrij vertaald die in de jaren 50/60 een begrip was op veel plaatsen in Frankrijk. In Lapalisse komen dat weekend vele duizenden auto’s uit de jaren 50 en 60 bijeen. Eerst in de file en daarna ook op vele plekken te bekijken in de stad. Meer info op: www.embouteillage-n7-lapalisse.com

> De embouteillage is verschoven naar 8-9-10 oktober 2021

Relaxt aankomen bij ons… ook voor ons

Op de dag van aankomst bent u welkom bij ons vanaf 16:00 uur. Als u eerder komt bestaat de kans dat wij helaas geen tijd hebben om u op onze eigen wijze te begroeten. Tot 16:00 uur zijn wij hard bezig om uw accommodatie netjes, verzorgd en schoon op te leveren en zijn de voorbereidingen voor het diner nog in volle gang.
Wellicht voor u nog even een ritje naar La Pacaudiere of Renaison om een boodschapje te doen, of een kleine wandeling maken?
… En dan vanaf 16.00 uur staat de verfrissing of borrel klaar voor jullie!

Proefweken

Ook in 2020 hebben wij weer onze uitprobeerweken net voor de wintersluiting > vanaf zaterdag 17 oktober tot zaterdag 7 november. Voor 7 dagen proberen wij nieuwe voor-, hoofd- en nagerechten uit die u mag proeven en beoordelen. Als onze gasten en wijzelf tevreden zijn over een gerecht zal het in 2020 gebruikt worden bij onze table d’hôtes.
Let wel, het zijn UITPROBEERweken. Het kan best wel zijn dat er iets niet helemaal goed gelukt op tafel komt, al is dat in al die jaren niet echt voorgekomen. En ach, wat dan nog: het kost dit jaar maar 17 euro per persoon per maaltijd INCL drankjes tijdens de maaltijd. De kamers zijn 50 euro per nacht voor twee personen bij een minimum verblijf van 4 nachten. Daar kunt u dus geen buil aan vallen.
Week 1: 17-24 oktober is er nog plek voor 4 personen
Week 2: 24-31 oktober is volgeboekt (door een optie misschien nog plek voor 2 personen)
Week 3: 31 oktober- 7 november is volgeboekt 

Fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar

Eind van het jaar openen wij onze deuren weer tijdens de eindejaars feestdagen. Thuis geen rompslomp en lekker ontspannen bij ons de kerst en of oud en nieuw doorbrengen? Wij zorgen voor een 4 meter hoge kerstboom, de houtkachel brandt, kerstmuziek speelt op de achtergrond. Een ongedwongen sfeer waarin jullie en wij genieten van de laatste dagen van het jaar. Met op 24 december het bijwonen van een kerstmis en met kerst een heerlijk kerstdiner. Hier in Frankrijk vieren wij maar 1 dag kerst, de dag na kerst hoeven wij niet naar de woonboulevard maar kunnen weer gewoon boodschappen doen en de stad in. Oudejaarsdag oliebollen en appelflappen en s’avonds een mooi diner om het jaar af te sluiten en om 24:00 uur champagne! Wij rekenen voor het kerstdiner en oudjaarsdiner een aangepaste prijs. Minimale verblijfsduur deze periode is vier nachten.

Reacties zijn gesloten.