2016 is een Feestjaar bij Aire Les Biefs

Aire Les Biefs origineelfeest-vlaggetje-witte-achtergrond_large

Dit jaar gaan wij ons 10e seizoen Aire Les Biefs vieren en daarnaast zijn wij (Rudolf en René) dit jaar 30 jaar samen. Deze twee gelegenheden willen wij gepast vieren met onze vrienden en gasten én met leuke aanbiedingen.

Feest  Feestdiner! Wie jarig is, trakteert !

Elke 19e van de maand vanaf 19 april bieden wij aan onze gasten en vrienden die wij uitnodigen een Oosters buffet aan. Het buffet is zoals gebruikelijk in onze salon en begint ook vanaf 19.30 uur. Wij starten dan feestelijk en vervolgen met een oosterse soep, gaan door naar het buffet en eindigen het diner met een dessert. Voor de liefhebbers is er ook nog koffie en thee. Tijdens het diner schenken wij weer wijn, bier of fris. Sommige gerechten in het buffet zijn wat pittiger dan de andere, maar voor ieder is er wel wat wils. Ben je vegetarisch, geef dit dan zeker aan ons door zodat wij ook in het buffet hier deels rekening mee kunnen houden.

10415719_649323175147310_3484870611905132842_n Gratis handdoeken- en keukenpakket gîtes

Voor onze gîte-gasten die vóór 1 maart 2016 reserveren bieden wij een handdoeken- en keukenpakket aan tijdens hun verblijf. Dat scheelt toch snel weer 25 tot 45 euro per week en veel ruimte in de auto!

694  De “proefweken”

De laatste twee weken van het seizoen zijn de laatste jaren ook direct de proefweken. Deze laatste twee weken (zaterdag 15 oktober – zaterdag 29 oktober) gaat Rudolf de nieuw bedachte gerechten voor 2017 op de gasten uittesten. Heel praktisch voor ons omdat Rudolf dan goed kan kijken of het lukt om voor grotere groepen deze gerechten te maken en direct ook de mening van onze gasten van dat moment te horen. Voor  de gasten is het leuk aangezien het allemaal nieuwe bijzondere gerechten zijn én het feit dat je maar 50% betaald.

Alle kamers zijn die twee weken dan ook 50 euro per nacht voor twee personen. Voor Suite l’Ancien Dortoir scheelt dat dus 29 euro per nacht. Voorwaarde is wel dat je minimaal 4 nachten bij ons verblijft en dineert.

IMA_6911  Wandelvakantie voor- en najaar

In de periode tot 1 juni en vanaf 1 september is het mogelijk een wandelweek te reserveren bij ons. Je geeft vooraf aan wat voor afstanden je wilt lopen op een dag of hoelang in tijd en wij selecteren een aantal mooie wandelingen hier in de omgeving. Sommige direct vanaf onze chambre d’hôtes, andere starten verderop. Sommige routes zullen weer uitkomen bij onze chambre d’hôtes en wij brengen je dan naar het startpunt. Zodra je hier bij ons bent, kun je zelf de keuze maken welke routes je wilt gaan lopen.

Buiten deze periode is het natuurlijk ook prachtig wandelen hier en hebben wij voldoende materiaal om zelf een keuze te maken uit de vele routes hier in de buurt. In overleg is er ook soms wel een mogelijkheid om je naar een startpunt te brengen.

 

fotoos ipad 541  Koken met Rudolf voor- en najaar

De gerechten van onze “chef-kok” Rudolf worden zeer gewaardeerd en regelmatig wordt er door gasten gevraagd of wij een kookweek willen organiseren. In al die jaren is dat er nooit van gekomen. Dit feestjaar wil Rudolf twee weken aan gasten de mogelijkheid geven om mee te koken, recepten uit te wisselen etc. Natuurlijk gaan we ook met elkaar naar de markt en de wijnboer in die week om het één ander in te slaan. Je staat niet 7 dagen in de keuken. Wij denken aan bijvoorbeeld om de dag koken zodat je ook nog veel vrije tijd hebt. Wij hanteren tijdens deze kookweken de reguliere prijzen, er zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

De kookweek vindt plaats van zaterdag 9 tot zaterdag 16 april in het voorjaar en in het najaar van zaterdag 1 t/m zaterdag 8 oktober.

 

IMG_1256[1]  Zelf een chambres d’Hotes of gites beginnen?

In loop van de jaren hebben wij veel ervaring opgedaan. Wil je zelf een chambres d’hôtes of gites starten in Frankrijk dan is kennis een belangrijk goed. Er zijn professionals zoals http://www.ondernemen-frankrijk.nl die advies en begeleiding kunnen geven bij het starten van een onderneming. In ons feestjaar bieden wij aan nieuwe ondernemers de mogelijkheid om ook tal van praktische kennis op te doen. Onderwerpen als verbouwen en inrichten, schoonmaken en koken, de dinertafel dekken, social media en ga zo maar door. Geen vastomlijnde cursus, maar een periode waarin wij heel veel informatie en advies geven en natuurlijk ook naar het eigen plan wordt gekeken. Neem in ieder geval een groot schrijfblok mee! Wij brengen geen extra kosten in rekening, je betaalt de reguliere prijzen.

Op zaterdag 13 en zondag 14 februari kunt u op de emigratiebeurs in Houten alvast met ons kennismaken op stand 126 in hal 1 en geven wij op beide dagen een presentatie in zaal 5. Zie ook> Verhalen uit de praktijk

Meer over de workshop: > workshop Chambres d’hôtes

Periode: zaterdag 9 tot zaterdag 16 april én zaterdag 1 tot zaterdag 8 oktober.

 

140 Kerst 2016 en Oud & Nieuw

Ondertussen is het een soort traditie geworden om deze periode in onze winterstop toch open te zijn. Op 1e kerstdag en oudejaarsavond organiseren wij weer een uitgebreid diner voor onze gasten met champagne. Zowel de twee gites als onze drie kamers en de suite zijn beschikbaar in deze periode. Minimale periode is vier nachten.

 

 

nieuw  Meer aanbiedingen in ons feestjaar?

In de loop van het seizoen komen er zeker nog meer feestjaaraanbiedingen. Hou hiervoor deze site en onze facebookpagina in de gaten.

 

 naamloos Cadeautip?

De aanwezigheid van vrienden bij de diners én vele gasten in het 10e seizoen is voor ons al een groot cadeau. Zonder al onze gasten waren wij er niet meer na 9 seizoenen om dit nu te kunnen vieren.

Mochten jullie toch iets willen geven, dan zou een envelopje met geld een welkom cadeau zijn. Met een bijdrage van jullie kunnen wij misschien de lang gewenste aanbouw aan de salon realiseren.

Deze aanbouw komt op de plek van ons buitenzitje. In de aanbouw willen wij een kamer realiseren voor het ontbijt/diner met grotere groepen en in het hoogseizoen. Vanuit de aanbouw is een prachtig uitzicht over de weilanden van onze buurboer en het zal voor ons veel gesleep met tafels en stoelen schelen. Voor hen die dat willen verzoeken wij bij de enveloppe een kaartje op het formaat 4,9 X 8,7 cm te voegen (normale maat visitekaartje) met daarop je naam, wens, tekening of andere uiting. Alle kaartjes worden verwerkt in een collage die in de nieuwe aanbouw komt te hangen. Wij hopen de aanbouw, na vele jaren als wens gehad te hebben, te realiseren in het najaar van 2016.

Dit bericht was geplaatst op 20 januari, 2016. Markeer de permalink als favoriet.